Close

Inspiratie

…met M erbij

Make it simple - Make it memorable

Leo Burnett

Inspiratie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen uit mijn netwerk hoe het mij bevalt als ‘eenpitter’ te werken. Of het niet heel eenzaam is als ZZP-er? Heel kort en bondig kan ik dan zeggen: ‘prima’ en ‘nee’. Nu ben ik  fan van korte & bondige communicatie, maar ‘de kracht van samenwerken’ heeft wellicht toch wat meer toelichting nodig…

Even terug in de tijd…

Time flies when you are having fun. Een mooie veelgehoorde uitspraak, waar ik volledig achter kan staan. Het is bijna zeven jaar geleden dat ik spontaan de ‘stoute schoenen’ aantrok en in het diepe sprong. Na ruim 10 jaar in Zaltbommel in vast dienstverband te hebben gewerkt bij Uitgeverij Thema en Schouten & Nelissen was voor mij de tijd aangebroken om aan een nieuwe uitdaging te beginnen.

 

Ik wilde graag vanuit huis gaan werken om zo de zorg voor het gezin met 4 jonge kinderen wat beter te managen en mogelijk wat minder uren te gaan werken. De eerst doelstelling is gehaald, de tweede iets minder, haha.

Eenzaam als ZZP-er?

Alleen op een donkere zolderkamer werk uitvoeren? Dat is gelukkig geen realiteit voor M. Ik kan erg genieten van de bedrijvigheid en vele kopjes koffie die ik op kantoor bij …met M erbij (en daarbuiten) mag drinken met diverse mensen. En ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg van opdrachtgevers om samen mooie middelen vorm te geven en projecten te coördineren.

 

Dit doe ik niet alleen, hierbij kan ik rekenen op de inzet en expertise van andere ZZP-ers en bedrijven om mij heen of door het samenwerken met stagiares. Het is immers onmogelijk om je op alle fronten continu te blijven ontwikkelen en overal de laatste trends te spotten en vaardigheden aan te leren. Om die reden is het hebben van een mooi netwerk heel belangrijk, zodat je elkaar kunt ondersteunen – helpen – inspireren en van elkaar kunt leren.

Een plus een = drie
Bestuur Den Hâneker

Bestuurslid Den Hâneker

Om deze groep mensen om me heen nog verder uit te breiden ben ik begin 2018 toegetreden tot het bestuur van natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker (lees hier het volledige interview in Poldernieuws #2 – 2018). Een vereniging die ernaar streeft dat we samen kunnen wonen, werken en recreëren, met respect voor elkaars (duurzame) belangen. Zo hebben we bijvoorbeeld samen met de Gemeente Molenlanden diverse netwerkavonden georganiseerd die in het teken staan van recreatieve ontwikkelingen.

 

En ook het voormalige fiets- en wandelevenement Stap & Trap in een geheel nieuw ‘jasje’ gestoken, check hiervoor de realisatie case Vierdaagse Alblasserwaard. Bij dit sportieve evenement ben ik overigens nog steeds betrokken. Dus eenzaam? Nee, zeker niet!

Een leven lang leren

Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Je bent immers nooit te oud om te leren 😉 Om die reden volg ik jaarlijks cursussen, bezoek ik (vak)beurzen en heb ik in 2022 de collegereeks ‘Strategische Communicatie’ bij Nyenrode Business Universiteit in Breukelen gevolgd. Inspiratie opdoen, jezelf verrijken en dat weer doorvertalen naar opdrachten in de praktijk. Een win-win situatie 😉

 

Creatieve groet
…met M erbij

 

PS Tip van M: Mocht jij als ZZP-er toch het gevoel hebben er ‘alleen’ voor te staan? Dan wil ik je bij deze de tip geven om actief te gaan zoeken naar een club en/ of vereniging waar je ervaring kunt opdoen en je netwerk kunt uitbreiden. Of kom eens langs voor een kop koffie bij …met M erbij op kantoor om nader kennis te maken en te sparren. Succes gegarandeerd 😉

'Never stop learning'