Close

22 september 2018

De kracht van samenwerken

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen uit mijn netwerk hoe het mij bevalt als ‘eenpitter’ te werken. Of het niet heel eenzaam is als ZZP-er? Heel kort en bondig kan ik dan zeggen: ‘prima’ en ‘nee’. Nu ben ik  fan van korte & bondige communicatie, maar ‘de kracht van samenwerken’ heeft wellicht toch wat meer toelichting nodig…

 

Even terug in de tijd…

Time flies when you are having fun. Een mooie veelgehoorde uitspraak, waar ik volledig achter kan staan. Het is nog geen 3 jaar geleden dat ik spontaan de ‘stoute schoenen’ aantrok en in het diepe sprong. Na ruim 10 jaar in Zaltbommel in vast dienstverband te hebben gewerkt bij Uitgeverij Thema en Schouten & Nelissen was voor mij de tijd aangebroken om aan een nieuwe uitdaging te beginnen.

Ik wilde graag vanuit huis gaan werken om zo de zorg voor onze 4 kinderen wat beter te managen en mogelijk wat minder uren te gaan werken. De eerst doelstelling is gehaald, de tweede iets minder, haha.

Eenzaam als ZZP-er?

Eenzaam als ZZP-er?

Alleen op een donkere zolderkamer werk uitvoeren? Dat is gelukkig geen realiteit voor M. Ik kan erg genieten van de bedrijvigheid en vele kopjes koffie die ik op kantoor bij …met M erbij (en daarbuiten) mag drinken met diverse mensen. En ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg van opdrachtgevers om samen mooie middelen vorm te geven en projecten te coördineren. Dit doe ik niet alleen, hierbij kan ik rekenen op de inzet en expertise van andere ZZP-ers en bedrijven om mij heen voor bijvoorbeeld fotografie (samen met Jord Visser, zie foto), webbouw-expertise (in samenwerking met Bureau Tint) en drukwerk. Het is immers onmogelijk om je op alle fronten continu te blijven ontwikkelen en overal de laatste trends te spotten en vaardigheden aan te leren. Om die reden is het hebben van een mooi netwerk heel belangrijk, zodat je elkaar kunt ondersteunen – helpen – inspireren en van elkaar kunt leren.

Bestuurslid Den Hâneker

 

Bestuurslid Den Hâneker

Om deze groep mensen om me heen nog verder uit te breiden ben ik begin 2018 toegetreden tot het bestuur van natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker (lees hier het volledige interview in Poldernieuws #2 – 2018). Een vereniging die ernaar streeft dat we samen kunnen wonen, werken en recreëren, met respect voor elkaars (duurzame) belangen. De Alblasserwaard / Vijfheerenlanden toont een Hollands landschap van weiden, waterlopen en de bijhorende flora en fauna. Wij willen hier samen zorg voor dragen en bedrijven, burgers en organisaties met elkaar verbinden en op een duurzame wijze inhoud geven aan de instandhouding van natuur en landschap.

Het opdoen van bestuurlijke ervaring, het delen van kennis en ervaring binnen een netwerkorganisatie in de polder en het in praktijk brengen van mijn kennis en expertise op communicatie- & PR-vlak maken dit voor mij een mooie uitdaging.

Elke maand vergaderen we met het bestuur over diverse onderwerpen gerelateerd aan de werkgroepen: agrarisch natuurbeheer, educatie, plattelandstoerisme & streekproducten en duurzame landbouw.

Zo hebben we bijvoorbeeld samen met de Gemeente Molenlanden diverse netwerkavonden georganiseerd  die in het teken staan van recreatieve ontwikkelingen. En ook het voormalige fiets- en wandelevenement Stap & Trap in een geheel nieuw ‘jasje’ gestoken, check hiervoor de realisatie case Vierdaagse Alblasserwaard.

Heel interessant, leerzaam en super tof om de kans & het vertrouwen te krijgen om bestuurlijke ervaring op te doen en mijn kennis & expertise op het vlak van communicatie & PR in praktijk te mogen brengen.

Vanaf 2019 lever ik als adviseur ook een bijdrage binnen de beoordelingscommissie van het ‘lokaal fonds voor recreatie en toerisme’ in de gemeente Molenlanden.

Dus eenzaam? Nee, zeker niet!

Creatieve groet
…met M erbij

PS Tip van M: Mocht jij als ZZP-er toch het gevoel hebben er ‘alleen’ voor te staan? Dan wil ik je bij deze de tip geven om actief te gaan zoeken naar een club en/ of vereniging waar je ervaring kunt opdoen en je netwerk kunt uitbreiden. Of kom eens langs voor een kop koffie bij …met M erbij op kantoor om nader kennis te maken en te sparren. Succes gegarandeerd 😉