Close

Case:
de Doetsekom

…met M erbij

Van strategisch plan tot volledige uitwerking...

Kader

De Doetsekom – het grootste openluchtzwembad van de Alblasserwaard [Gemeente Molenlanden] – beschikt over een prachtig 50 meter wedstrijdbad, gecombineerd met een 35 meter lang en 14 meter breed instructiebad. Een locatie om baantjes te trekken, te recreëren of zwemles te volgen. Wekelijks worden er diverse leuke en sportieve activiteiten in het water en op het terrein georganiseerd. Ook organiseren we jaarlijks een Doetse Triathlon (1/8e) en worden de Regionale Zwem Kampioenschappen georganiseerd in Giessenburg.


Samen met Sportcafé ‘t Kommetje, de Halte, de Oranjebrigade, DaCapo en Vridos heeft het zwembad haar uitvalbasis in Verenigingsgebouw de Kom. Dit gebouw is onderdeel van het overkoepelende plan Park Doet Actief, een activiteitenzone waar sport en ontspanning samenkomen voor een brede doelgroep van jong tot oud.


Om te komen tot en strategisch plan zijn de 6 O's als uitgangspunt aangehouden:
ondernemerschap, onderwijs, overheid, omgeving, onderzoek en ontmoeten.

 

Ondernemerschap

Het ondernemerschap staat voorop in de keuzes die worden gemaakt met het team. Om te komen tot een positieve exploitatiebegroting hebben we in seizoen 2021 het roer omgegooid (strategisch plan).


Het zwembad heeft een metamorfose ondergaan met investeringen zoals de aanleg van beachvolleybalvelden, een jeu de boules baan, een hindernisbaan een ‘beach’ voor de allerkleinste.


Ook is er een meerjarenperspectief opgesteld met diverse abonnementsvormen waaronder een ‘all-in abonnement’ voor 12 maanden zwemmen, sporten en recreëren. Om in te spelen op ontwikkelingen is o.a. een samenwerking met partner Beter Doen Vitaal ontstaan om abonnees een Health Check aan te bieden.

 

Onderwijs

Onderwijs wordt gegeven in de vorm van zwemlessen voor de jeugd, maar tevens borstcrawllessen voor beginners en gevorderden.

Onderwijs

De overheid is nauw betrokken bij ons dagelijks handelen. We hebben een intensieve samenwerking met o.a. Gemeente Molenlanden en Giga Molenlanden en bundelen onze krachten (Sportakkoord Molenlanden) om met lokale verenigingen en organisaties ervoor te zorgen dat iedereen in ‘Sportparel Molenlanden’ kan sporten en bewegen.

Naast de strategische planvorming,
verzorgt ...met M erbij ook de coördinatie
van alle marketing & communicatiemiddelen.

 

Onderzoek

We blikken jaarlijks terug op het afgelopen jaar met ons team, abonnementhouders, vrijwilligers, trouwe sponsoren, stakeholders. Wat ging er goed, wat kan beter.

 

Binnen enkele weken waren de 1400 beoogde abonnementen in seizoen 2021 en 2022 verkocht en staan er inmiddels meer dan 100 mensen op een ‘wachtlijst’ voor een abonnement op volgend jaar.

 

Ook houden we de markt goed in de gaten (onderzoek) en bezoeken we collega-zwembaden in de regio en daarbuiten. Welke trends zijn er, waar kunnen we op in spelen vanuit sportief of maatschappelijk oogpunt.

 

Zo wordt er op dit moment onderzocht en zijn er gesprekken om een nieuw zwembad met overkapping te bouwen en daarmee als eerste overdekte zwembad van Molenlanden gedurende 12 maanden zwemonderwijs-/aanbod te kunnen bieden.

Creatie & coördinatie van o.a. flyers, posters, nieuwsbrieven, social media uitingen,
website, persberichten, banners, kaarten, presentaties, gadgets...

Omgeving

Faciliteiten in het dorp in stand houden is een van de speerpunten waar we met elkaar aan werken vanuit Verenigingsgebouw de Kom. We doen dit voor de inwoners van Giessenburg, maar zeker ook de omliggende dorpen (omgeving). We zijn niet voor niets het grootste openlucht zwembad van de Gemeente Molenlanden!

Ontmoeten

We ontmoeten elkaar op een centrale plek. In de zomermaanden veelal buiten in het water of op het terrein, in de winterperiode middels diverse activiteiten in de Kom. Een mix van ontspanning, maar ook inspanning (bijvoorbeeld schaatsen tijdens de Doetse Winterweek) maakt dat we 12 maanden per jaar een aanbod hebben voor jong & oud. En dat alles in een vertrouwde omgeving, waar veiligheid middels duidelijke huisregels en actief bewegen centraal staan.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.