Communicatieplan Scholle IPN

Opdrachtgever:


Scholle IPN

 


Project:

Voor Scholle IPN schreef …met M erbij een intern communicatieplan. Vervolgen nam zij de coördinatie en uitvoering van alle middelen voor haar rekening.


Periode:

Vanaf juli 2016 tot en met heden.

Communicatieplan_Brochure_ScholleIPN_metMerbij

Projectomschrijving:

 

‘Wil je meedenken over een goede interne implementatie van onze missie & visie en de uitwerking hiervan presenteren in een (intern) communicatieplan?’

 

Een super mooie & uitdagende klus voor …met M erbij. Samen met de HR Manager, en in overleg met het managementteam, is er een intern communicatieplan geschreven. In dit plan is door middel van een communicatiematrix bepaalt welke middelen wenselijk waren om kennis over te dragen, houding aan te passen en gedrag te wijzigen. De overkoepelende boodschap ‘Be the best’ in combinatie  met de 4 core alues ‘respect, entrepreneurial, innovative, accountable’ vormen de rode draad. Daarna is er per doelgroep (locatie in Europa) uitgeschreven op welke termijn/ frequentie middelen ingezet gaan worden.

 

 

Coördinatie …met M erbij:

 

Fotoshoot

Voor het uitwerken van de middelen is een voorstel gemaakt gebaseerd op authentiek beeldmateriaal. Lees: eigen mensen van diverse locaties vastleggen in hun werksituatie. Na akkoord op het voorstel, zijn er 4 fotoshoots ingepland in Nederland met Jord Visser. En 1 fotoshoot in Engeland.


Filmopname

Voor het maken van een interne bedrijfsfilm is samengewerkt met Visualz.tv. Tijdens de projectoverleggen bleek dat er tevens behoefte was aan een externe bedrijfspresentatie, waardoor er 2 verschillende scripts tot stand zijn gekomen. Gedurende 3 dagdelen is er op verschillende locaties gefilmd en is er een interview opgenomen met de CEO. De interne bedrijfsfilm is vervolgens tijdens de kerstborrel getoond aan het personeel en zeer enthousiast ontvangen.

 

Vormgeving …met M erbij:

 

A1 poster ‘Be the best’

Met elkaar is besloten om de boodschap gefaseerd te introduceren op de diverse locaties. Het eerste communicatiemiddel hiervoor was een A1 poster ‘Be the best’. Deze poster is in een oplage van 50 exemplaren verspreid over de diverse locaties (concept ontwikkeling, vormgeving, coördinatie & drukwerkbegeleiding door … met M erbij).


2) Bedrijfsbrochure –

In oktober 2016 zijn er diverse presentaties/ bijeenkomsten geweest om het personeel te informeren over de missie, visie, kernwaarden en toegevoegde waarde van Scholle IPN. Dit verhaal is vervolgens samengebracht in een bedrijfsbrochure. Het gehele proces vanaf invorming, vormgeving, afstemming drukker, offertes opvragen en aanleveren van de bestanden is verzorgd door …met M erbij. De brochure (2-talig NL/ EN, 12 pagina’s) is in een oplage van 1500 exemplaren gedrukt door de AllPrint Group.


3) A2 poster per kernwaarde

Naast de A1 posters zijn er ook per kernwaarde poster ontwikkeld. Per poster is een medewerker afgebeeld met een quote in relatie tot een van de 4 kernwaarden. In totaal zijn er 38 verschillende posters vormgegeven (zowel in NL als EN). Deze A2 posters zijn in april 2017 verspreid over de diverse locaties (concept ontwikkeling, vormgeving, coördinatie & drukwerkbegeleiding door … met M erbij).

Communicatieplan_Posters2_ScholleIPN_metMerbij

4) Nieuwsbrief/ personeelsblad

Per kwartaal gaan de medewerkers middels een nieuwsbrief/ personeelsblad geïnformeerd worden over de resultaten, nieuwe ontwikkelingen etc. De eerste nieuwsbrief is in maart 2017 op de deurmat gevallen bij alle medewerkeres in NL. De vestigingen in het buitenland hebben een EN editie ontvangen (frequentie 3x per jaar, oplage 350 stuks).


Reactie van de opdrachtgever:

 

“When I asked Mariëlle to support us in this process, I could not imagine that we would have this beautiful brochure as our end result.
Much appreciated by our own staff, job applicants and customers. Looking forward to working together with Mariëlle
in developing communication for our new strategy and core values!” – Gerco Coumou

Ik gebruik cookies om er zeker van te zijn dat mijn website zo goed mogelijk werkt. Als je mijn website blijft gebruiken, ga ik ervan uit dat je hiermee akkoord gaat :-) Voor meer info verwijs ik je naar de privacy verklaring van ...met M erbij.
Annuleren